Dorzuce orzechy, i jajka do śniadania. Tuńczyka nie jem codziennie, co 2gi dzień przeważnie. Jeżeli chodzi o inne źródła białka w posiłkach III, IV i V nie jestem w stanie zmienić mięsa ze względu na sytuacje finansową, ryby są droższe od kurczaka, a i tak wydaje na niego sporo pieniędzy więc może jakieś inne propozycje?. Wydaje mi sie też że mam [...]
[...] lepiej twaróg i to tłusty lub półtłusty - otręby wywal - tłuszczu więcej co najmniej 75g, tutaj polubisz jeść tłusto - lejdies nie jedzą piersi z kurczaka, są cenniejsze źródła białka, jak już od czasu do czasu chcesz chudego mięsa to raczej indora bierz, a tak wo ogóle nie zapominaj o tłustych rybkach- śledzie, sardynki, łososie dzikie(ale [...]
[...] jadłospisie), jakoś tak mnie ciągnie do białego. A powiem też szczerze, że o ile lubię mięso, to dwa razy mięso dziennie jest dla mnie nie do strawienia. Może jakieś inne źródła białka? Jakieś suplementy? Nie znam się na tym. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/56545ab605b34ae995c0c4fac22d1f17.png Zmieniony przez - sati w dniu 2012-09-13 18:49:36
zeby wiedziec ile b/w/t kcal spozywac musial bys znac swoje zapotrzebowanie, albo ustalic wartosci wyjsciowe i od tego zaczynac, dodawac/odejmowac w razie potrzeby, albo po prostu policzyc to co zjadasz teraz i od tego startowac w zaleznosci od celu, kompozycja samych posilków nie najlepsza, jak pisałem brak dodatku zdrowych tłuszczy jak np. olej [...]
Swoją drogą zastanawia mnie jak Hi tec uzyskał BV 120 z mieszanki białek zwierzęcych i roślinnych - nie sądzicie że to troche za dużo jak na takie źródła białka? ------------------------------ *Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*
[...] wolę wybrać pełnoziarniste pieczywo niż np. przetworzone wafle ryżowe. Hummus robiłam sama, po prostu kaloryczność jest podobna, dlatego użyłam kupnego jako przykładu. Mięso staram się jeść w nieco ograniczonych ilościach, wybieram głównie chudy drób. Często też sięgam po ryby, zarówno jako źródła białka ( np. dorsz) jak i tłuszczy ( łosoś).
Śniadanie 07 - 30 Płatki owsiane 100g B6,9 / T 2,5/WW 77/kcal 389,6 OK Mleko 3,2% 300g B 9,9/T 9,6/WW 14,4/kcal 183 OK Ser twarogowy chudy 50g B 9,8/T 0,25/WW 1,7/kcal 48,8 OK orzechy włoskie 50g B8/ T30/ WW5,7 kcal 322 OK WSZYSTKO OK , JAK CHCESZ MOZESZ GARSC RODZYNEK DAC Razem B 34,6/T 42,4/WW 98,8/kcal 943,4 II Śniadanie 09 - 40 Chleb żytni [...]
po pierwsze bez pyskowek bo gwarantuje ze skonczy sie niemile wracając do tematu stawiam raczej na mieszanki kombinacje roznych bialek o roznym czasie wchlaniania ale gdzie na to pora to i szybki izolat tak jak dieta ogolnie powinna byc roznorodna tak i zrodla bialka winny byc rozne zatem nie tylko posilki bialkowe w sensie pochodzenia zmieniac [...]
Mam pytanie co do źródła białka w szkole. Co najlepiej brać ze sobą ?Chcę coś co szybko się przygotowuje. Coś praktycznego i szybkiego na max 15-20min. Z góry dzięki a odp.
I posiłek: jajecznica na patelni teflonowej z 4 jaj (W:2g,B:30,T:23) + jogurt naturalny mały (W:8,B:6,T:5) + 20ml oliwy z oliwek (W:0,B:0,T:20) BRAK WĘGLOWODANÓW O NISKIM IG II posiłek: grahamka mała (W:28,B:8,T:1) z plastrem polędwicy sopockiej (W:1,B:20,T:9) i liściem sałaty (nie wliczałem) PISAŁEM CI UNIKAJ TU WĘGLOWODANÓW I WYRZUĆ TE [...]
[...] się zatłuściłeś. Suple, suplami. Mógłbyś mieć na nie do wydania i 1000 złotych, a i tak lepiej by było zainwestować w dobre pożywienie. W warzywa przede wszystkim, w dobre źródła białka i witamin. Poczytaj o podstawach odzywiania. Z supli na redukcji tak naprawdę niewiele będzie w stanie ci pomóc, poza jakimś spalaczem tłuszczu ale nie jest to [...]
[...] Płatki Owsiane, Carbo , Orzechy włoskie Nie wiem po co to carbo jak masz owsiane. Carbo możesz pić podczas treningu lub bezpośrednio po treningu. Po drugie- nie widzę źródła białka, daj jajka. 2 10:30 Chleb,margaryna,Polędwica,ser,pomid. Chleb pełnoziarnisty z piersią z kurczaka + warzywa - tak byłoby najlepiej 3. 13:00 Filet,Ryż [...]
Zastępuj to tak, żeby Ci bilans sensowny wyszedł. Jeśli to miały być źródła białka, to zastępuj to mięsem/rybami. Brakuje Ci dobrych tłuszczy, czyli dodaj tran, orzechy, oleje.